Kontrolka od świateł przeciwmgielne

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mikimouse
    Classic
    • 2010
    • 20

Oryginalny klucz łapie nie tylko boki gdzie wypustki są małe ale i górę dekla gdzie klucz lepiej leży.

Jak nie znajdę nic lepszego sprawdzę taki klucz.
    Może ktoś w okolicy ma coś takiego do przetestowania ?

Gdzieś czytałem o patencie z odwróconymi kombinerkami ale nie testowałem.

Pozdrawiam
    Mikimouse....13.11.2010- zamontowanie sterowania centralnym zamkiem z pilota+zamontowany podłokietnik...cdn.
  • maaroo
    Classic
    • 2009
    • 4

Cześć Wszystkim,

czy ktoś z Was się spotkał kiedyś z taką sytuacją a mianowicie - kiedy wciskam pedał hamulca zaczyna mi się zapalać kontrolka od świateł przeciwmgielnych.

Co to może być ?

dzięki za podpowiedzi

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

maaroo, jakies zwarcie masz.
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Uciech
        Drive
        • 2010
        • 45

W ramach odświeżenia,

Mam identyczny problem.. Może jakaś podpowiedź Zapewne w kierunku zlej masy się trzeba kierować ale może ktoś ma pomysł konkretny...
        Pozdrawiam,

Komentarz

• alxxx
          RS
          • 2010
          • 1823
          • Octavia I (1U2)
          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
          maaroo, jakies zwarcie masz.
          Ok kontrolka się świeci po naciśnięciu, a jak się zachowują światła? Ja bym zaczął od sprawdzenia jak tam wygląda sprawa po zdjęciu boczków w bagażniku. Albo na łączeniu pomiędzy klapą a budą samochodu.
          VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
          Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• Uciech
            Drive
            • 2010
            • 45

W moim przypadku sa rozne kombinacje..

Jade bez swiatel (tj. na dziennych dokladanych) naciskam hamulec i mam taki blady blysk na desce kontrolki od p.mgielnego
            Wlaczam mijania lub p.mgielne przednie i tez hamulec i tez migniecie kontrolki.. czasem sie zdazy ze jak trzymam noge na hamulcu to kontrolka najpierw mignie blado a potem zaczyna swiecic tez blado.. a efekt w samej lampie tylnej lewej jest taki ze przygasa pozycja i hamulec i tyle..

Podobnie sie dzieje jak mam swiatla mijania lub p.mgielne przednie i wlaczam kierunek lub sw. awaryjne to miga w rytm swiatel aw.

Dzis wlasnie gdzebalem przy tym na razie ocenic tak na sucho co i jak.. i obserwacja jest taka ze objawy gina gdy wyjme zarowke od p.mgielnego tylnego lewego w ogole z oprawy... Tak wiec takie oto na razie mam obserwacje...

Pozdrawiam,

Komentarz

• alxxx
              RS
              • 2010
              • 1823
              • Octavia I (1U2)
              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Więc zwarcie, trzeba szukać i tyle
              VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
              Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• Uciech
                Drive
                • 2010
                • 45

No do tego bedzie sie sprowadzala robota.. miernik i 'troche' czasu...

Dodam ze prawy zespól lampy nie wykazuje 'tetnienia'

Pzdr,

Komentarz

• zadariusz1
                  Rider
                  • 2011
                  • 543
                  • Octavia III (5E3)
                  • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Sprawdz mase w lampach z tylu i tyle przypadlosc wielu aut slaba masa na reflektorze

Komentarz

• Polon
                    Rider
                    • 2010
                    • 315

Zamieszczone przez zadariusz1
                    Sprawdz mase w lampach z tylu i tyle przypadlosc wielu aut slaba masa na reflektorze
                    Potwierdzam. Przy zwarciu byłyby inne objawy. Problem może być też we wtyczce na kablach, która ma zaśniedziały pin masy.
                    Pozdrawiam

Komentarz

• marcinb21
                      Classic
                      • 2008
                      • 16

Witam

Czu udało wam się rozwiązać ten problem?

W moim autku ostatnio też miałem takie same objawy jak opisał "Uciech" ale dzisiaj przy po tym jak autko postało na mrozie 8h pod pracą zaczęło wszystko wariować a dokładniej objawy mrugania kontrolki świateł przeciwmgłowych zaczęła się świecić ciągłą pracą gdy
                      włączam oba kierunki a gdy do tego nacisnę hamulec kierunki przyśpieszają oraz zaczyna lekko mrugać ten drugi który nie jest włączony oraz przygasają światła stopu i mijania. normalnie dyskoteka.

Wszystkie żarówki sprawdziłem i wyglądają ok oraz po dociskałem kostki.
                      Wydaje mi się ze to może być gdzieś na stykach. Jeszcze muszę sprawdzić żarówki do podświetlenia tylnej tablicy ponieważ wydaje mi się że tam może być jeszcze problem.

Pozdrawiam

[ Dodano: Pon 30 Sty, 12 18:40 ]
                      Chyba udało mi się znaleźć problem i połowicznie go rozwiązać, chociaż jeszcze nie w 100%. Ogólnie problem z migotaniem i przygasaniem źródeł było spowodowane skorodowaniem oprawek na żarówki do oświetlenia tylnej tablicy rej. Oprawka tak była skorodowana w takim stopniu, że z żarówką stworzyła jedną całość i praktycznie nie było już izolacji która ją odseparowywała galwanicznie od karoserii i tutaj powstawało przebicie. Po odpięciu całych oprawek problem praktycznie znikł poza... poza lekko zapalającą się kontrolką świateł przeciwmgłowych tylko na początku wciskania hamulca.
                      Ten problem pewnie powstaje jak piszecie wyżej na niestykających masach gdzieś na tylnych reflektorach lub nadpalonych/uszkodzonych żarówkach (spotkałem już taki problem że po wymianie żarówek które świeciły na nowe wszystko wracało do normy ok). Zastanawiam się również jeszcze czy gdzieś nie przetarł się przewód w gumach do klapy lub w drzwiach.
                      PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• tomus7
                        RS
                        • 2010
                        • 1896
                        • Peugeot

Brak należytej masy
                        ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
                        http://www.bunkry.pl/pl/index.html
                        a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
                        http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
                        Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

Pracuję...